Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές του Ρεθύμνου για την κακοκαιρία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές του Ρεθύμνου για την κακοκαιρία

Δημοσίευση: 11:37 μ.μ. | 5/1/17
se-epifilaki-i-armodies-arches-tou-rethimnou-gia-tin-kakokeria

Μέτρα αυτοπροστασίας και προσοχή συστήνει στους πολίτες η πολιτική προστασία

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο νομό Ρεθύμνου,

σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι.

Για το λόγο αυτό το τμήμα πολιτικής προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, όπως και να ενημερώνονται διαρκώς από τα ΜΜΕ για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να παρακολουθούν με προσοχή τις επίσημες προειδοποιήσεις, να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους, ώστε να μην συμπέσουν με την αιχμή των καιρικών φαινομένων και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Επίσης καλούνται οι κτηνοτρόφοι να φροντίσουν για την παροχή τροφής και την προστασία των κοπαδιών τους ενώ όλοι οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως τροχαία, πυροσβεστική, λιμενικό κλπ.

Στην περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν: την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα (τηλέφωνο Ρεθύμνου 2831022276) και το τμήμα πολιτικής προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου (2831340711).

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών