Σε «επιφυλακή» το Επιμελητήριο Ηλείας για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σε «επιφυλακή» το Επιμελητήριο Ηλείας για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος

Δημοσίευση: 3:19 μ.μ. | 7/1/17
se-epifylakh-to-epimelhthrio-hleias-gia-ton-autokinhtodromo-patra-pyrgos

Με επιφύλαξη παρακολουθεί το Επιμελητήριο Ηλείας τη διαδικασία της δημοπράτησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, επικεντρώνοντας στον προσυμβατικό έλεγχο των τριών δημοπρατημένων τμημάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, διατύπωσε εκ νέου τις ενστάσεις του για τη «σαλαμοποίηση» του έργου, επισημαίνοντας ότι η «επιλεγείσα μέθοδος δημοπράτησης δεν θα οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα».

Ο κ. Νικολούτσος δήλωσε ότι είναι θετική εξέλιξη η επαναδημοπράτηση του 4ου τμήματος, όμως τόνισε ότι «πάγια άποψή μας είναι ότι έπρεπε να δημοπρατηθεί ως ενιαίο έργο για πολλούς και διάφορους λόγους. Με βάση τον ισχύοντα τρόπο δημοπράτησης είναι ο προσυμβατικός έλεγχος για τα ήδη δημοπρατημένα 3 τμήματα, ο οποίος ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί που κατά τη γνώμη μου ακόμη θέλει τρεις μήνες, διότι τότε θα μιλάμε για έργο έτοιμο για συμβασιοποίηση».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπενθύμισε ότι απομένουν τέσσερα ακόμα τμήματα για δημοπράτηση, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την αλλαγή της χάραξης.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο φυσικό και στο τεχνικό αντικείμενο του έργου», είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Νικολούτσος, δηλώνοντας με νόημα ότι «κανένας στην Ηλεία δεν αισθάνεται ευχάριστα δεδομένου ότι πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία και η παράκαμψη της Καλαμάτας, έργο 180 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% των χρημάτων που απαιτούνται για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος».


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών