Σε ετοιμότητα η ΕΥΑΘ για τους σωλήνες που έσπασε ο χιονιάς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σε ετοιμότητα η ΕΥΑΘ για τους σωλήνες που έσπασε ο χιονιάς

Δημοσίευση: 3:11 μ.μ. | 9/1/17
se-etimotita-i-evath-gia-tous-solines-pou-espase-o-chionias

Ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας

Πάνω από 150 είναι τα σπασμένα υδρόμετρα και οι σωληνώσεις εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών με αποτέλεσμα η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9 fm ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ήδη από την Παρασκευή οι τεχνικοί της εταιρείας και τα συνεργαζόμενα εξωτερικά συνεργεία βρίσκονται σε εγρήγορση και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχουν σημειωθεί.

«Προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε βλάβες που έχουν σημειωθεί στο κεντρικό δίκτυο και σε πυροσβεστικούς κρουνούς, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που παρατηρήθηκαν και οι οποίες είναι ασυνήθιστες για τα δεδομένα της χώρας μας» σημείωσε ο κ.Κρεστενίτης.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, συνεχίζονται οι προσπάθειες να αντικατασταθούν τα σπασμένα υδρόμετρα στα νοικοκυριά. Σημείωσε ωστόσο ότι για τις συγκεκριμένες βλάβες δεν ευθύνεται η ΕΥΑΘ. «Τα υδρόμετρα και οι σωλήνες νερού πρέπει να προστατεύονται από το κρύο και αυτό είναι ευθύνη των πολιτών. Προβλήματα αντιμετώπισαν μόνο όσοι είχαν τα υδρόμετρα και τους σωλήνες εκτεθειμένους» συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι όλες οι άδειες και τα ρεπό έχουν ανακληθεί και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη θέση τους λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Ως προσωρινό μέτρο για την αντιμετώπιση προβλημάτων ο κ.Κρεστενίτης πρότεινε την πρόχειρη μόνωση των εκτεθειμένων μερών και υδρομέτρων με μάλλινα υφάσματα ή παρόμοια υλικά, που μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών