Σύγκρουση τιτάνων: Γεωργιάδης vs Καμμένου για τους ένστολους | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σύγκρουση τιτάνων: Γεωργιάδης vs Καμμένου για τους ένστολους

Δημοσίευση: 7:18 μ.μ. | 5/1/17
sugkroysh-titanwn-gewrgiadhs-vs-kammenoy-gia-toys-enstoloys

Επίθεση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και αρμόδιος τομεάρχης στον υπουργό Αμυνας, ο οποίος απάντησε σε αντίστοιχο μήκος κύματος. Αφορμή της κόντρας το μισθολόγιο των ένστολων

Από την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας για να παίζει "μαν του μαν" στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, αναμένετο με ενδιαφέρον η πρώτη μεταξύ τους κόντρα.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η τοποθέτηση του κ.Γεωργιάδη "απέναντι" στον κ.Καμμένο, αφού ΝΔ και ΑΝΕΛ διαγκωνίζονται για την ψήφο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς και "δεξαμενών" όπως οι ένστολοι.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο σήμερα ξεκίνησε με μία ανακοίνωση του κ.Γεωργιάδη για τα μισθολογικά των ένστολων.

"Μια ακόμη κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά του κ. Καμμένου, επιβεβαιώνεται.

Μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών  των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνιστώ στον κ. Καμμένο, στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων", δήλωσε ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απαντώντας στον κ.Γεωργιάδη, "κάρφωσαν" το υπουργείο Οικονομικών και δήλωσαν ότι από τη δική τους πλευρά έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση στους μισθούς των ένστολων.

"Επαναλαμβάνουμε ότι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Άλλωστε προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων ενόψει ψήφισης νέου μισθολογίου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς όλων των στελεχών" ανέφερε ειδικότερα η ανακοίνωση του γραφείου του κ.Καμμένου.

Ο κ.Γεωργιάδης όμως επανήλθε με νεότερη δήλωση, επιμένοντας ότι κινδυνεύουν οι μισθοί των ένστολων και επιρρίπτοντας την ευθύνη ως προς αυτό στο υπουργείο Άμυνας:

"Όταν αναφέρομαι σε θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όπως αυτό της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών, η όποια θέση ή άποψή μου θα τεκμηριώνεται με συγκεκριμένες νομοθετικές ή άλλες διατάξεις.

Ερωτώ τον κ. Καμμένο:

Η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 236 Ν.4389/27-5-2016, όπως τροποποιήθηκε με Ν.4393/6-6-2016, ισχύει από 01-01-2017 έως 31-12-2018, ναι ή όχι; Δεν θα ισχύει εάν μέχρι την 30-09-2016 είχαν νομοθετηθεί δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να εφαρμοστούν από 01-01-2017;

 Έχουν νομοθετηθεί, μέχρι σήμερα, τέτοια ισοδύναμα και δεν το γνωρίζουμε; Εάν ναι να μας γνωρίσετε τις σχετικές διατάξεις.

Αφού κ. Υπουργέ, έχετε βρει και στείλει ισοδύναμα στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί αυτά δεν νομοθετήθηκαν, έως 30-09-2016, ώστε να μην εφαρμοστεί η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών από 01-01-2017;

Είναι ή δεν είναι πολιτική κοροϊδία και παραπλάνηση η σύνδεση της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών με το νέο ειδικό μισθολόγιο; Μήπως τελικά το σχέδιο σας είναι να ενσωματωθούν αυτές ως μειώσεις μισθών;".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών