Θεοδωράκης: «Τελικά όντως τους ψεκάζουν» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Θεοδωράκης: «Τελικά όντως τους ψεκάζουν»

Δημοσίευση: 5:43 μ.μ. | 12/1/17

«Οι Καμμένοι είπαν ότι ο πόλεμος εναντίον τους είναι για να φύγουν από την κυβέρνηση και να μπει ο Θεοδωράκης. Τελικά όντως τους ψεκάζουν»

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης την επιχειρηματολογία της πλευράς του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά την εκδίκαση της αγωγής του εναντίον του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, ότι στόχος ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Σήμερα η αγωγή συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Ο υπουργός Άμυνας στρέφεται κατά της ιστοσελίδας ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω του άρθρου που αναρτήθηκε του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Η αγωγή στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Αρχικά ο κ. Καμμένος διεκδικούσε 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας περιόρισε το ποσό της αποζημιωσης στις 100.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του Υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.

Από την πλευρά του Protagon κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ. Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ανδρέας Πετρουλάκης επισήμανε πως τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, προσθέτοντας ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου.

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, και σύζυγος του, Έλενα Τζούλη, επισήμανε: «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπ. Άμυνας».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών