Τι γράφει σήμερα ο κυπριακός Τύπος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τι γράφει σήμερα ο κυπριακός Τύπος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Δημοσίευση: 5:23 μ.μ. | 14/1/17
ti-grafi-simera-o-kipriakos-tipos-gia-tis-exelixis-sto-kipriako

Πώς αποτιμούν οι εφημερίδες όσα έγιναν στη Γενεύη

Η επόμενη μέρα της διάσκεψης της Γενεύης κυριαρχεί στην ειδησεογραφία των σημερινών ελληνοκυπριακών
εφημερίδων, όπως είναι αναμενόμενο, και όλες έχουν πρωτοσέλιδα κύρια θέματα και αναλυτικά ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Για πρώτη φορά» προβάλει τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και σημειώνει ότι «56 χρόνια από την υπογραφή τους και 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή δημιουργούνται για πρώτη φορά σοβαρές προϋποθέσεις για να αλλάξουμε το καθεστώς των εγγυήσεων». Επίσης, αναφέρεται στις δηλώσεις Άιντε, Ακιντζί και τις αντιδράσεις Μαξίμου σε σχέση με τη Γενεύη.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Μην περιμένετε η Τουρκία να αποσύρει τις εγγυήσεις της», δημοσιεύει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και γράφει πως «τίναξε στον αέρα τις όποιες προσδοκίες για αλλαγή στην τουρκική στάση ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναφέρεται, επίσης, στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, Ακιντζί, Άιντε και Κοτζιά.

«Ο Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Ζητά εδάφη ο Ερντογάν!», γράφει ότι με εδαφικά ανταλλάγματα συνδέει την επιστροφή κατεχόμενων περιοχών ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο Αναστασιάδης ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της Γενεύης θεωρεί δικαίωση των στόχων που έθεσε από την 1η Δεκεμβρίου: να καταθέσει χάρτη η τ/κ πλευρά και να μπει στη συζήτηση για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων η Τουρκία.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο στο κύριο της θέμα «Εντατική δουλειά μέχρι την Τετάρτη» και γράφει ότι αρχίζει δουλειά η ομάδα εργασίας για την ασφάλεια, η οποία θα εξετάσει ερωτήματα και ανησυχίες. Στο ίδιο θέμα γράφει ότι θα συνεχιστούν και οι διαπραγματεύσεις με στόχο την περαιτέρω πρόοδο στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Χωρίς προκαταλήψεις» για την ασφάλεια», αναφέρεται στις δηλώσεις Ακιντζί από τη Γενεύη ότι δεν υπάρχουν προκαταλήψεις στις διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια, αλλά μια προτεινόμενη λύση χωρίς εκ περιτροπής προεδρία δεν θα φτάσει σε δημοψήφισμα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών