Τις επόμενες ώρες η εισαγγελική διάταξη για τον γιο της Ρούπα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τις επόμενες ώρες η εισαγγελική διάταξη για τον γιο της Ρούπα

Δημοσίευση: 2:43 μ.μ. | 8/1/17
tis-epomenes-ores-i-isangeliki-diataxi-gia-ton-gio-tis-roupa

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων έχει στη διάθεσή της τις απαιτούμενες γνωματεύσεις

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί η εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας
του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων κα. Νικολού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στη διάθεσή της τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί και ήδη συντάσσει τη σχετική εισαγγελική διάταξη.

«Οι αρμόδιες αρχές επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται πως, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, χαρακτήρισε ακραία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τερατολογίες που δεν μπορούσε να τις βάλει ο νους του ανθρώπου τις απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Όπως σημείωσε, το παιδί ουδέποτε συνελήφθη, κρατήθηκε και ανακρίθηκε.

Το παιδί, πρόσθεσε, φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων, η οποία κρίθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων ως καταλληλότερος χώρος προκειμένου να βρίσκεται σε μια εποπτεία από τους επιστήμονες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν, όπως προβλέπει ο νόμος, προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Αυτές οι γνωμοδοτήσεις, τόνισε ο κ. Κοντονής, είναι στα χέρια της προκειμένου να οδηγηθεί σε απόφαση την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Το παιδί, όπως είπε ο κ Κοντονής, παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, δεν είχε καμία επαφή με τις Διωκτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε άδεια στη γιαγιά και τη θεία του προκειμένου να το επισκεφθούν απρόσκοπτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Επίσης ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου» που επιδόθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να υπάρξει λύση στο θέμα της επιμέλειας του 6χρονου παιδιού όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ερωτηθείς γιατί δεν επετράπη στον Μανόλη Γλέζο να επισκεφθεί το παιδί ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η απόφαση του αυτή υπακούει στην απαγόρευση που σύμφωνα με τον μόνο ορίζει ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δει το παιδί, ούτε ο υπουργός Υγείας χωρίς άδεια. Άδεια από την Εισαγγελία Ανηλίκων είχαν οι οικείοι του παιδιού και οι ειδικοί επιστήμονες που το παρακολουθούν. Δεν υπάρχουν διακρίσεις στον νόμο, υπογράμμισε ο κ Κοντονής.

Είναι ευχής έργο σε τέτοιες περιπτώσεις την επιμέλεια των παιδιών να αναλαμβάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και αυτό πιστεύω ότι θα είναι η κατάληξη αυτής της δικαστικής διερεύνησης, επεσήμανε ο κ. Κοντονής απαντώντας στην ερώτηση για το ποια πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη λύση σχετικά με το ποιος πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών