Το Βερολίνο επιμένει στον τερματισμό του QE | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το Βερολίνο επιμένει στον τερματισμό του QE

Δημοσίευση: 6:42 μ.μ. | 6/1/17

Το Βερολίνο επιμένει στη «συνετή έναρξη» της διαδικασίας τερματισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τζενς Σπαν

«Η επεκτατική νομισματική πολιτική έχει πολυάριθμες παράπλευρες επιπτώσεις και η συνετή έναρξη του τερματισμού της είναι επιθυμητή» ανέφερε, ενδεικτικά, ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι στενός σύμβουλος τόσο της Μέρκελ, όσο και του Σόιμπλε.

Παρ’ όλα αυτά παραδέχθηκε πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη απέχει ακόμη από τον στόχο της ΕΚΤ (2%), ενώ χαρακτήρισε ως «αναμενόμενη» την πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών καταναλωτή.

Τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός στη Γερμανία ανήλθε στο 1,7% - το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Οι συντηρητικοί βουλευτές της Bundestag, όπως και η κεντρική τράπεζα της χώρας, έχουν επανειλημμένως εκφράσει τον προβληματισμό τους για την υπερχαλαρή πολιτική της ΕΚΤ, η οποία - κατά τους ίδιους - πλήττει την κερδοφορία των τραπεζών.

Τον Δεκέμβριο, ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων κατά εννέα μήνες, έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών