Τζανακόπουλος: «Φούσκες τα περί προσλήψεων στο Δημόσιο» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τζανακόπουλος: «Φούσκες τα περί προσλήψεων στο Δημόσιο»

Δημοσίευση: 4:51 μ.μ. | 9/1/17

«Φούσκες» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τα δημοσιεύματα για αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο τα δύο τελευταία χρόνια - Διαβάστε την εξήγηση που έδωσε

«Να σας πω για τις 1.750 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους. Για τους 6.800 που είναι αναπληρωτές καθηγητές, εποχικοί πυροσβέστες και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998, που εκκρεμούσε η πρόσληψή τους εδώ και 20 χρόνια;» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή που έδωσε στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα επίσημα στοιχεία θα παρουσιαστούν από την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

«Οι 27.700 αυτοί που παρουσιάζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως διαφορά, (και τους οποίους ανακάλυψαν δημοσιογράφοι ως πολύ μεγάλο θέμα) , ότι προσλήφθηκαν, είναι η κοινωφελής εργασία από τους Δήμους που πληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ και αποτελούν μέρος των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της εργασίας. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν προοπτική μονιμοποίησης δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Είναι ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αυτή ήταν η μεγάλη αποκάλυψη και οι καταγγελίες που αποδεικνύονται φούσκες», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ τροφοδοτεί με θέματα ΜΜΕ και επιλέγει επικοινωνιακή τακτική στη βάση δημοσιευμάτων να καταγγέλλει την κυβέρνηση. «Είναι μια πολιτική λογική που την ταυτίζει με συγκεκριμένες εφημερίδες, μια ταύτιση που δεν την τιμά», πρόσθεσε. Τέλος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «όσοι ευαγγελίζονται περικοπές στο Δημόσιο είτε το κάνουν από άγνοια για το πώς δομείται ο προϋπολογισμός, είτε λένε συνειδητά ψέματα».

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών