Αγωγές κατά της Τράπεζας Ελλάδος και της Ε.Κ.Τ. από τους μεριδιούχους της Αχαϊκής | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αγωγές κατά της Τράπεζας Ελλάδος και της Ε.Κ.Τ. από τους μεριδιούχους της Αχαϊκής

Δημοσίευση: 6:10 μ.μ. | 10/2/17
agwges-kata-ths-trapezas-ellados-kai-ths-ekt-apo-tous-meridiouxous-ths-axaikhs

Νέα έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  

Στην τελική φάση εισέρχονται οι ενέργειες του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής
Τράπεζας για την υποβολή από αυτούς αγωγών αποζημίωσης κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την απώλεια της αξίας των μεριδίων τους που προήλθε από την ανάκληση της αδείας του τοπικού πιστωτικού ιδρύματος και η οποία, όπως είναι γνωστό, ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν, όπως είναι γνωστό, στην παραπομπή, από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, 62 μελών της διοίκησης και στελεχών της Αχαϊκής Τράπεζας στη Δικαιοσύνη για κακουργηματική απιστία.

Η επί πολλά χρόνια ανοχή των παραπάνω εποπτικών οργάνων ως προς την κακοδιαχείριση της Αχαϊκής από τις διοικήσεις και τα στελέχη της οδήγησε στην κατασπατάληση των κεφαλαίων της και τελικά στο κλείσιμο της με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για 15.000 μεριδιούχους, οι οποίοι, πέρα από την εξανέμιση των κεφαλαίων τους απειλούνται και με πρόσθετες απώλειες, αφού θα κληθούν να πληρώσουν, λόγω της ευθύνης του τριπλασίου, πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που έχασαν.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης των αγωγών από το δικηγόρο Αθηνών κ. Νικόλαο Ιωάννου για εκατοντάδες μεριδιούχους που τα μερίδια τους αντιστοιχούν σε μεγάλο ποσοστό του συνολικού χαρτοφυλακίου της Αχαϊκής. Οι σχετικές αγωγές θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών.

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Μεριδιούχων, σε μια τελευταία προσπάθεια να κινητοποιήσει και άλλους μεριδιούχους στην παραπάνω κατεύθυνση και δεδομένου ότι παραγράφεται το δικαίωμα υποβολής αγωγών στα μέσα του επόμενου μήνα, λόγω συμπλήρωσης πενταετίας από την ανάκληση της αδείας λειτουργίας της Τράπεζας, πραγματοποιεί νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, στην πλατεία Γεωργίου Α΄, αριθ. 25, ώρα 18.00΄. Διευκρινίζεται ότι η μη εμπρόθεσμη κατάθεση ατομικής αγωγής από καθένα από τους μεριδιούχους κατά των ανωτέρω εποπτικών οργάνων συνιστά οριστική απώλεια του σχετικού δικαιώματος

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών