Αποφασισμένοι οι αγρότες διευρύνουν τις κινητοποιήσεις τους και κατεβαίνουν στην Αθήνα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αποφασισμένοι οι αγρότες διευρύνουν τις κινητοποιήσεις τους και κατεβαίνουν στην Αθήνα

Δημοσίευση: 11:00 π.μ. | 8/2/17
apofasismeni-i-agrotes-dievrinoun-tis-kinitopiisis-tous-ke-katevenoun-stin-athina

Την Παρασκευή η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό

Με τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου την Παρασκευή να είναι το επόμενο «ορόσημο» που θα κρίνει το μέλλον των
κινητοποιήσεών τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα θέσουν τα αιτήματά τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτοί στον εποικοδομητικό διάλογο, ώστε οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα «να μας καταθέσουν και να μας αναλύσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά τους και αν διαπιστώσουμε ότι κάπου μπορούμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις, να τις κάνουμε». Μεταξύ άλλων, είπε ότι ο πρωτογενή τομέας είναι ένας κλάδος που η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με «όλες της τις δυνάμεις» και πρόσθεσε: «έχουμε αποδείξει ότι εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας».

Η πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια

Είχε προηγηθεί η μεγάλη συνάντηση αγροτών στη Νίκαια όπου αποφασίστηκε συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ. Στη κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου πως λένε ψέματα, όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους, και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο». Ο κ. Μπούτας επισήμαινε πως ότι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες, ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν τους αγώνες, είπε πως όλους αυτούς «τους πονάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα το οποίο εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων». Σε σχέση με τα αιτήματα τους από τους ομιλητές, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Καταλήψεις σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ

Οι αγρότες έχουν ήδη ανακοινώσει για την Πέμπτη την πρώτη διαμαρτυρία και συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Η κινητοποίηση διοργανώνεται από αγρότες του μπλόκου της Μελούνας και το ραντεβού δίνεται στο κόμβο του Αργυροπουλίου στις 11:00 το πρωί, από όπου οι συγκεντρωμένοι αγρότες θα μεταβούν στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.

Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής αύριο οι αγρότες της

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι και οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν αποκλείουν αιφνιδιαστικές κινήσεις όπως κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης. Κλειστή, πάντως, εξακολουθεί να είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης. Η πρόσβαση στην πΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Για αύριο στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών