Αχτσιόγλου: Προβληματική η στάση του ΔΝΤ και παράλογες οι απαιτήσεις του | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αχτσιόγλου: Προβληματική η στάση του ΔΝΤ και παράλογες οι απαιτήσεις του

Δημοσίευση: 2:05 μ.μ. | 9/2/17
axtsiogloy-problhmatikh-h-stash-toy-dnt-kai-paraloges-oi-apaithseis-toy

«Προβληματική» χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαπραγμάτευση και «οικονομικά παράλογες» τις απαιτήσεις του για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος, σε δηλώσεις της μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πορεία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως η κυβέρνηση αναζητά αυτή τη στιγμή μία κοινωνικά βιώσιμη λύση για την επίτευξη της οποίας διαπραγματεύεται σκληρά.

«Από την πλευρά μας έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το 80% των προαπαιτούμενων και μένουν ανοιχτά το ζήτημα των εργασιακών, ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η διαφωνία».

Ωστόσο, εκτιμά πως θα βρεθεί γρήγορα το σημείο ισορροπίας και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για να εμπεδωθεί πια στην ελληνική οικονομία αυτή η τάση βελτίωσης που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά».

Η κ. Αχτσιόγλου αναγνώρισε ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα ανεργίας, το οποίο «θα επιλυθεί εφόσον βελτιωθεί και η οικονομία της χώρας».

Διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα ούτε θριαμβολογεί για «τη σημαντική μείωση των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων της ανεργίας».

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να μειωθεί αυτό το ποσοστό? Μέσα από προγράμματα που υλοποιούμε, που κάνουν εξορθολογισμένη χρήση των πόρων από την ΕΕ και των χρηματοδοτήσεων, μέσα από μία στόχευση σε προγράμματα πλήρους απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καλύπτοντας πιο ευάλωτες ομάδες, πιο νέους ή αυτούς που είναι πλησίον συνταξιοδότησης, μ' έναν τρόπο δίνεται μια σημαντική βοήθεια στους ανέργους. Μέσα από τέτοιου τύπου προγράμματα θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον κόσμο αυτόν ο οποίος έχει δικαίωμα στη δουλειά» διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας.

Το μεσημέρι η κ. Αχτσιόγλου θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών