Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στόχος μας η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στόχος μας η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος

Δημοσίευση: 2:09 μ.μ. | 10/2/17
berolino-stoxos-mas-h-epityxia-toy-ellhnikoy-programmatos

Η Γερμανία παραμένει επικεντρωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος στήριξης, υποστήριξε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Friederike von Tiesenhausen, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με τη διασφάλιση ότι η αναθεώρηση του σημερινού τρίτου προγράμματος είναι επιτυχής. Σε αυτό επικεντρώνονται όλες μας οι προσπάθειες» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα για την απογευματινή συνάντηση στις Βρυξέλλες αλλά και την κοινή στάση, με την οποία θα προσέλθουν σ’ αυτήν Ε.Ε. και ΔΝΤ, έκανε λόγο για «ευχάριστο γεγονός», το οποίο αποδεικνύει τον εποικοδομητικό ρόλο του ΔΝΤ.

«Αυτό είναι ευχάριστο. Αυτό δείχνει ότι το ΔΝΤ έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι από διαδικαστική άποψη μια συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων είναι ένα βήμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε μια συμφωνία μεταξύ των πιστωτών για την Ελλάδα », επισήμανε. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών