Βίζερ: Κανείς δεν πιστεύει ότι ένα Grexit θα λύσει τίποτα, δεν το θέλει κανείς | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Βίζερ: Κανείς δεν πιστεύει ότι ένα Grexit θα λύσει τίποτα, δεν το θέλει κανείς

Δημοσίευση: 10:38 π.μ. | 15/2/17
bizer-kaneis-den-pisteuei-oti-ena-grexit-tha-lysei-tipota-den-to-thelei-kaneis

Την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και ότι δεν υπάρχει ζήτημα Grexit, εκφράζει ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ, σε δηλώσεις του στη EurActiv Γερμανίας

Όπως σημειώνει ο Βίζερ, οι ελληνικές προοπτικές για την ανάπτυξη είναι πλέον σαφώς θετικές, καθώς “τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν τόσο πολύ που ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεταξύ 2 και 3% είναι στα χαρτιά, ενώ πάνω από 3% προβλέπεται για το 2018”. Όπως μάλιστα προσθέτει, ακόμα κι αν αυτά είναι προκαταρκτικά στοιχεία, μια αρνητική αναθεώρηση της κατάστασης του χρέους από την πλευρά του ΔΝΤ ακολουθεί απλά παλιότερες τάσεις.

Αναφερόμενος στον χρόνο επίτευξης συμφωνίας, υποστηρίζει πως “η πραγματική πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά θα κάνει περαιτέρω καθυστέρηση στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται”. Εκτιμά πάντως ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι το Ταμείο ακόμα αποφασισμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και “δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε τώρα”.

Όσο για το ενδεχόμενο Grexit, ο επικεφαλής του EuroWorking Group τονίζει: “Στους κύκλους μας, κανείς δεν πιστεύει ότι θα λύσει τίποτα. Κανείς δεν το θέλει και δεν είναι εφικτό ή σκόπιμο. Δεν είναι ζήτημα”.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών