Χωρίς τον Σώρρα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για τα 600 δισ. ευρώ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Χωρίς τον Σώρρα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για τα 600 δισ. ευρώ

Δημοσίευση: 3:07 μ.μ. | 16/2/17
choris-ton-sorra-i-sizitisi-ston-ario-pago-gia-ta-600-dis-evro

Η εισήγηση της αντιεισαγγελέως για την απόφαση του 2013

Χωρίς την παρουσία του Αρτέμη Σώρρα αλλά και νομικού εκπροσώπου του συζητήθηκε στην Ολομέλεια του
Αρείου Πάγου  η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, με την οποία ζητείται να ανατραπεί η απόφαση του 2013 που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η οποία επί της ουσίας δέχθηκε ότι είναι ο διαχειριστής ποσού 600 δισ. δολαρίων που έχει κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, από έδρας, υπό την προεδρία της Βασιλικής Θάνου, η επίμαχη απόφαση εστερείτο αιτιολογίας, είχε ελλειπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή της, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους για τους οποίους η απόφαση του 2013 πρέπει να ανατραπεί.

Α) Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Β) Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δισ. δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ. Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Γ) Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δισ. φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος.

Δ) Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ,με παράλληλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη, μετά από καταγγελίες για τη δράση του. Μάλιστα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και άλλα σοβαρά αδικήματα που είναι σε διερεύνηση μεταξύ των οποίων και εκείνο της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών