Δ. Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δ. Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα

Δημοσίευση: 2:52 μ.μ. | 14/2/17
d-tzanakopoulos-oute-ena-eurw-epipleon-litothta

Παρά πολύ πιθανό η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει έως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου εφόσον όλες οι πλευρές επιδείξουν εποικοδομητική στάση, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κ. Τζανακόπουλος στράφηκε κατά του προέδρου της ΝΔ, αναφέροντας, ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική κυβερνηση. «Σχεδόν ζήτησε από το Βερολίνο να μην κλείσει η αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά.

Tόνισε μάλιστα, ότι «οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό»

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει παράλογες και εμμονικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν βασίζονται στη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα, με δεδομένες τις προβλέπεις για την ελληνική οικονομία.
«Αναμένουμε και από το ΔΝΤ και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι θα προχωρήσουν σε ρεαλιστικότερες προτάσεις στο μέλλον, που θα λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα» σημείωσε.

Όπως είπε, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα και με την εύλογη προσδοκία ότι θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτή η εύλογη προσδοκία, είναι πάρα πολύ πιθανό την 20η Φεβρουαρίου να έχουμε μια θετική εξέλιξη.

Ως στόχο έθεσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που όπως υποστήριξε, θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πλήρη κανονικότητα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών