Ένοχοι οι «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση Energa – Hellas Power | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ένοχοι οι «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση Energa – Hellas Power

Δημοσίευση: 1:36 μ.μ. | 7/2/17
enochi-i-protagonistes-stin-ipothesi-energa-hellas-power

Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Την ενοχή των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση Energa - Hellas Power αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους Βασίλη Μηλιώνη και Άρη Φλώρο οι οποίοι ,σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ως εκπρόσωποι των δύο εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων, ο Άρης Φλώρος, ενώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος, Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης. Οκτώ από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής 83 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος αναφορικά με το σκέλος της υπεξαίρεσης ως νόμου αβάσιμο ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει επί των ποινών.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών