Γ. Μουζάλας: Δεν γίνεται να υπάρχει μια Ε.Ε. «α λα καρτ» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γ. Μουζάλας: Δεν γίνεται να υπάρχει μια Ε.Ε. «α λα καρτ»

Δημοσίευση: 11:32 μ.μ. | 10/2/17
g-moyzalas-den-ginetai-na-yparxei-mia-ee-a-la-kart

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κάλεσε την Ευρωζώνη να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα εφαρμόσει την απόφαση για μετεγκατάσταση προσφύγων ή θα την εγκαταλείψει

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», ο κ. Μουζάλας είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια Ε.Ε. «α λα καρτ», όπου κάποιος θα λέει «ναι» στις επιδοτήσεις και «όχι» στις υποχρεώσεις, καθώς και ότι η προσφυγική κρίση θα έπρεπε να φέρνει πιο κοντά και όχι να διχάζει τις χώρες - μέλη.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να έχει επικρατήσει η αντίληψη πως η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ε.Ε. είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην Ελλάδα από την Ε.Ε., ως προς την ενίσχυση με προσωπικό, παρατήρησε πως από τους 400 της πρώτης συμφωνίας έχουν έλθει στην Ελλάδα 69, ενώ από τους 200 υπαλλήλους και μεταφραστές από την Ε.Ε. που θα αποστέλλονταν στα ελληνικά νησιά στη βάση μίας δεύτερης συμφωνίας, έφθασαν οι 39.

Ανέφερε επιπλέον πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στους καταυλισμούς στην Ελλάδα 65.000 άνθρωποι, από τους οποίους υπολογίζεται πως το 30% είναι Σύροι και σε ποσοστό 15% προέρχονται από χώρες όπως το Αφγανιστάν, έχοντας επίσης καλές προοπτικές για θετική έκβαση της αίτησης ασύλου. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών