Η νέα εκστρατεία φόβου από τον Economist: «Είστε έτοιμoι για το Grexit;» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η νέα εκστρατεία φόβου από τον Economist: «Είστε έτοιμoι για το Grexit;»

Δημοσίευση: 3:46 μ.μ. | 9/2/17
h-nea-ekstrateia-fobou-apo-ton-economist-eiste-etoimoi-gia-to-grexit

Ο οικονομολόγος του Economist, Σίμον Μπαπτίστ, θεωρεί πως το σενάριο του Grexit είναι πιο πιθανό, αλλά και πιο ανώδυνο απ' ό,τι στο παρελθόν

«Παρότι θεωρούμε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια το Grexit είναι πιο πιθανό να γίνει, από το να
μην γίνει, υπάρχουν τρεις λόγοι, οι οποίοι μας καθιστούν λιγότερο ανήσυχους από ό,τι στο παρελθόν» αναφέρει ο οικονομολόγος του βρετανικού περιοδικού.

Το ελληνικό χρέος ανήκει πλέον, κυρίως στις εθνικές κυβερνήσεις, γεγονός το οποίο υποβαθμίζει τον κίνδυνο μία άτακτης χρεοκοπίας, υποστηρίζει ο οικονομολόγος και προσθέτει:

«Η προοπτική του Grexit δεν συνιστά ένα σοκ, ίδιου βεληνεκούς με ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, καθώς επιχειρήσεις, νοικοκυριά και κυβερνήσεις έχουν ήδη λάβει τα αναγκαία βήματα για τον περιορισμό της έκθεσής τους».

Κατά τον Μπαπτίστ, μετά από τρία χρόνια μόνιμης λιτότητας, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι ο οικονομικός δρόμος του εγχώριου νομίσματος δεν είναι χειρότερος από ό,τι είναι ο σημερινός.

«Η ένταση ενδεχομένως, θα αυξηθεί περαιτέρω, εν όψει και των καίριων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη αλλά και της αυξανόμενης πιθανότητας διεξαγωγής εκλογών και στην ίδια την Ελλάδα» αναφέρει παράλληλα.

«Είστε έτοιμoι για το Grexit;» διερωτάται καταλήγοντας, ο Μπαπτίστ.  

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών