Η στιγμή που ο Τσίπρας και ο Ποροσένκο αποχωρούν από τη κοινή συνέντευξη Τύπου γιατί δίψασαν (βιντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η στιγμή που ο Τσίπρας και ο Ποροσένκο αποχωρούν από τη κοινή συνέντευξη Τύπου γιατί δίψασαν (βιντεο)

Δημοσίευση: 5:25 μ.μ. | 9/2/17
to-eutrapelo-sthn-koinh-synenteuksh-tsipra-porosenko-binteo

Δείτε ολόκληρο το βιντεο

Ο πρωθυπουργός δίψασε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίστηκε ξανά στο πλάνο, κρατώντας ένα μπουκάλι ανθρακούχο νερό

Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, λίγα λεπτά νωρίτερα και ο κ. Ποροσένκο είχε κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα, προς έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα.


Οι κοινές δηλώσεις

Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας οι εξελίξεις μας επηρεάζουν γιατί αφορούν και την πολυάριθμη ελληνική κοινότητα στην περιοχή και επεσήμανε πως σε αυτό το πλαίσιο συζήτησαν με τον κ. Ποροσένκο για την προσπάθεια εξεύρεσης σταθερής και βιώσιμης λύσης μέσα από τον διπλωματικό δρόμο. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και πως σταθερός γνώμονας της χώρας μας ήταν, είναι και παραμένει η τήρηση του διεθνούς δικαίου.Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες της πρόσφατης κλιμάκωσης της κρίσης στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και υπογράμμισε πως συνομίλησαν με τον κ. Ποροσένκο για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η Ελλάδα για τους πληγέντες. Επίσης, ανέφερε ότι συζήτησαν και για την ασφάλεια των μελών της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιήσει ειδικό ταξίδι στη Μαριούπολη ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας σύνδεσης και μετέφερε στον κ. Ποροσένκο το μήνυμα από την πλευρά της Κομισιόν ότι υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά το θέμα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων για Ουκρανούς πολίτες.

Από την πλευρά του ο κ. Ποροσένκο ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό "για τη συμπαράστασή του αναφορικά με το καθεστώς βίζας στους Ουκρανούς πολίτες".
Τόνισε ότι "θέλουμε να προσελκύσουμε Έλληνες επενδυτές", ενώ θα ανοίξει έδρα ελληνικής γλώσσας και φιλολογίας.

"Ενότητα της ΕΕ και αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία είναι αυτό που θα ήθελα να δω από την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "παρά τους μείον 22 βαθμούς το κλίμα της συνάντησης" των δύο ανδρών, "ήταν εγκάρδιο".

Με τους Έλληνες της Ουκρανίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο Α. Τσίπρας είχε επίσης συνάντηση με τους εκπροσώπους της πολυάριθμης ελληνικής κοινότητας, η οποία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τους 100.000 ανθρώπους.

Με δεδομένο ότι αρκετοί από αυτούς ζουν στις περιοχές, όπου παρατηρείται πολεμική ένταση με το ρωσικό στοιχείο, η Αθήνα ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ασφάλειά τους, θέμα που τέθηκε και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών