Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια

Δημοσίευση: 2:35 μ.μ. | 8/2/17
i-adedi-katangelli-epilogi-proistamenon-sto-dimosio-me-kommatika-kritiria

Ιδιαίτερη μνεία σε αναξιοκρατικές μεθόδους από την υπουργό Εργασίας

Για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια κάνει λόγο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επικαλούμενη δεκάδες καταγγελίες που φτάνουν σε αυτή.

Σε σχετική ανακοίνωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει ότι  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τις τυμπανοκρουσίες για διαφάνεια – νομιμότητα – αξιοκρατία στο Δημόσιο, συντηρεί και ενισχύει το καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος.

Ως παράδειγμα παρατίθεται η καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, ο στην οποία αναφέρεται πως η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με την υπ. αριθμ. 1060/Δ9.341/2016 απόφασή της καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν με τον Ν. 4445/2016 στο Υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας .

«Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων θα γίνει από την ίδια την Υπουργό(!!!) η οποία προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» τα όσα ορίζονται στον Ν. 4369/2016 (που η συγκυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα) για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων» αναφέρει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο. Αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) για μετακινήσεις και προαγωγές προϊσταμένων με κομματικά, πελατειακά κριτήρια, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για καρατομήσεις Διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία και δήμους, τονίζει ακόμα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από τα παραπάνω:


  • Καταγγέλλει το πελατειακό – κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Δημόσιο, με τις ετσιθελικές, αυθαίρετες αποφάσεις της.
  • Καλεί την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να αξιοποιήσουν αξιοκρατικά όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση, προασπίζοντας το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και το Δημόσιο συμφέρον.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών