Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο Μεσογγής στην Κέρκυρα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο Μεσογγής στην Κέρκυρα

Δημοσίευση: 1:02 μ.μ. | 13/2/17
i-agrotes-eklisan-ton-komvo-mesongis-stin-kerkira

Συμβολικός αποκλεισμός - Μεγάλη πομπή αγροτικών οχημάτων κατευθύνεται στο κέντρο της πόλης

Με συμβολικό κλείσιμο του οδικού κόμβου Μεσογγής ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, σήμερα το πρωί,
οι Κερκυραίοι αγρότες, συμμετέχοντας πλέον ενεργά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτικών συλλόγων.

Οι Κερκυραίοι αγρότες είχαν προαναγγείλει τις κινητοποιήσεις τους κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 23 του Ιανουαρίου, με το Περιφερειακό Συμβούλιο να εντάσσεται τότε στο πλευρό των αγροτών θέτοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Ιόνια και τη διασύνδεση των παραγωγικών δυνάμεων τόσο μεταξύ τους όσο και με τον τουριστικό κλάδο.

«Οι αγρότες της Κέρκυρας βρίσκονται σήμερα στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτών της Νίκαιας να συμμετέχουν ενεργά στο κοινό αγώνα των αγροτών για να προστατέψουν το επάγγελμα του αγρότη, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν με πολλούς αγώνες και σκληρή δουλειά, να απενταχθούν από τα σκληρά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας Βασίλης Αρμενιάκος.

Η μηχανοκίνητη πομπή των αγροτών, που ξεπερνά τα εκατό οχήματα, αναμένεται να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί στο κέντρο της πόλης με προορισμό να φτάσει στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας.

Οι Κερκυραίοι αγρότες πέραν των κοινών αιτημάτων με τους πανελληνίους αγροτικούς συλλόγους διεκδικούν την άμεση επίλυση και τοπικών ζητημάτων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δήμο Κέρκυρας. Μεταξύ αυτών είναι η αγροτική οδοποιία που όπως καταγγέλλουν, «είναι ανύπαρκτη» και η έκπτωση στην κατανάλωση του νερού από τον δήμο Κέρκυρας.

«Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, η αγροτική οδοποιία είναι ένα χρόνιο ζήτημα των αγροτών που παραμένει άλυτο. Την ίδια ώρα, ο δήμος Κέρκυρας μας χρεώνει το νερό χωρίς καμία έκπτωση και καλούμαστε να πληρώνουμε για την ύδρευση στις καλλιέργειές μας, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι» κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας Βασίλης Αρμενιάκος.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Κέρκυρα ξεκίνησαν μετά από περιοδείες κλιμακίων της ΟΑΣΚ και των Αγροτικών Συλλόγων και με συσκέψεις και συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις κοινότητες 'Ανω και Κάτω Παυλιάνα - 'Αγιο Ματθαίο - Αγίους Δέκα - Γιαννάδες - Βαλανιό - Καρουσάδες - Νυμφές - Αυλιώτες - Βελονάδες - Λευκίμμη - Περιβόλη και Αργυράδες .

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μηχανοκίνητη κινητοποίηση των Κερκυραιών αγροτών. Παλεύουμε ενωμένοι και βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά» ανέφερε ο Βασίλης Αρμενιάκος.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών