Οι εικόνες της έντασης στο Ελληνικό για την επίσκεψη Μουζάλα (φωτο - βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Οι εικόνες της έντασης στο Ελληνικό για την επίσκεψη Μουζάλα (φωτο - βιντεο)

Δημοσίευση: 2:01 μ.μ. | 6/2/17
i-ikones-tis-entasis-sto-elliniko-gia-tin-episkepsi-mouzala

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο με όλα όσα έγιναν το πρωί

Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό.

Ο κ. Μουζάλας διέψευσε ότι υπάρχει απεργία πείνας και κατήγγειλε ότι κάποιοι εμπόδισαν την τροφοδοσία για την πλειονότητα των προσφύγων. Αν και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει τα προβλήματα, κατέληξε λέγοντας: «Σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να φύγει» από το Ελληνικό.

Νωρίς το πρωί τη Δευτέρας, ο κ. Μουζάλας μετέβη στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου την Κυριακή κάποιοι πρόσφυγες προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Αρχικά φάνηκε ότι ήθελε να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, καθώς πήγε στο Ελληνικό χωρίς συνοδεία ή αστυνομική δύναμη, στη συνέχεια όμως ζήτησε να σπάσει το λουκέτο της κατάληψης στον χώρο αφίξεων.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς καμία πλευρά δεν έκανε πίσω και στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πρόσφυγες δεν επέτρεπαν στον κ. Μουζάλα να περάσει μέσα στον χώρο της κατάληψης. Πολλοί από αυτούς είχαν σταθεί μπροστά και πίσω από την σιδερένια πόρτα που παρέμενε κλειστή με λουκέτο, ενώ στο σημείο της έντασης υπήρχαν πολλά παιδιά.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις ομάδας προσφύγων με τον κ. Μουζάλα, συμφωνήθηκε να ανοίξει η πόρτα.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό και πως πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια από την ίδια οργάνωση/ πολιτικό κόμμα να δημιουργήσει ψευδή είδηση περί απεργίας πείνας προσφύγων.

Σχετικά με την ένταση που καταγράφηκε νωρίτερα, σημείωσε ότι προκλήθηκε από μια ομάδα 30 προσφύγων και κάποιους αλληλέγγυους που προσφέρουν κακές υπηρεσίες στους πρόσφυγες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συζητήσει τα προβλήματα που υπάρχουν με τους εκπροσώπους των προσφύγων, αλλά «σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει» από το Ελληνικό.

Όπως είπε, οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα ζουν από καλά έως μέτρια και άσχημα, αλλά ξεχειμώνιασαν.

«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες με τσαντίρια στις πλατείες, δεν υπάρχουν μετανάστες να κοιμούνται στο δρόμο, έχουν φαγητό -μπορεί να μην τους αρέσει, αλλά υπάρχει-, υπάρχει θέρμανση και νερό, υπάρχουν σχολικά για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε τις φωτογραφίες του Γιάννη Κέμμου για το newsbeast.gr και τις φωτογραφίες του πρακτορείου InTime:

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών