Κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα με Ποροσένκο στο Κίεβο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα με Ποροσένκο στο Κίεβο

Δημοσίευση: 8:55 π.μ. | 9/2/17
kat-idian-synanthsh-tsipra-me-porosenko-sto-kiebo

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία

Το πρωί ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το μουσείο και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου,
ενώ αργότερα θα έχει θα κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, μετά το πέρας των οποίων ο πρωθυπουργός και ο Ουκρανός πρόεδρος θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, στο πρωθυπουργικό Μέγαρο της Ουκρανίας, και στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα ασφάλειας και διμερούς συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, συμφωνήθηκε η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με αντικείμενο την οικονομική συνεργασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική βάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο».

Τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για ειρήνευση και εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών συνεπειών της κρίσης» είπε επίσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε: «Έχουμε μεγάλο περιθώριο για οικονομικές συνεργασίες, συζητήσαμε θέματα ασφαλείας και διμερείς σχέσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών