Κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

Δημοσίευση: 4:14 μ.μ. | 17/2/17
katigoroumenos-gia-ta-exoplistika-epestrepse-43-ekat-evro-sto-elliniko-dimosio

Τα χρήματα προέρχονται από επιχειρηματία

Το ποσό των 4.313.675 ευρώ κατατέθηκε τον Ιανουάριο στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου από κατηγορούμενο σε υποθέσεις εξοπλιστικών.

Τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, έχει παραπεμφθεί σε δίκη. Στόχος του επιχειρηματία, λένε αρμόδιες πηγές , είναι να κάνει χρήση των σχετικών διατάξεων του νόμου προκειμένου να πετύχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, «το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο λογαριασμός με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών