Νέα επίθεση της ΚΕΔΕ στον Μουζάλα: Φταίει η Αυτοδιοίκηση και για τους απλήρωτους εργαζόμενους; | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Νέα επίθεση της ΚΕΔΕ στον Μουζάλα: Φταίει η Αυτοδιοίκηση και για τους απλήρωτους εργαζόμενους;

Δημοσίευση: 2:03 μ.μ. | 9/2/17
nea-epithesi-tis-kede-ston-mouzala-ftei-i-aftodiikisi-ke-gia-tous-aplirotous-ergazomenous

«Ως πότε θα εκθέτετε τη χώρα και τις τοπικές μας κοινωνίες με τους χειρισμούς σας;»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα εξαπέλυσε η ΚΕΔΕ, απαντώντας σε δηλώσεις του που θεωρεί απαράδεκτες.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ζήτησε πριν από μερικές μέρες την παραίτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε σε βάρος της Αυτοδιοίκησης, στην οποία απέδωσε ευθύνες για το θάνατο προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο η ΚΕΔΕ τονίζει «Απευθύνουμε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ένα πολύ καθαρό ερώτημα: και για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου, ευθύνεται η Αυτοδιοίκηση κύριε Μουζάλα; Ως πότε θα εκθέτετε τη χώρα και τις τοπικές μας κοινωνίες με τους χειρισμούς σας;»

Καταλογίζει στο υπουργό λανθασμένους χειρισμούς «Στον κ. Μουζάλα, πέραν των πολλών λανθασμένων χειρισμών του στο μεταναστευτικό, καταλογίσαμε ευθύνες και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία Ασύλου. Οι καταγγελίες μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, οι οποίοι εξήγγειλαν απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι παραμένουν απλήρωτοι και πολλοί από αυτούς και ανασφάλιστοι».

Η ανακοίνωση επισημαίνει τέλος «Δυστυχώς, την ώρα που οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και του κ. Μουζάλα προσωπικά επιτρέπουν στις Μ.Κ.Ο. «να κάνουν πάρτι» με τα κονδύλια του προσφυγικού, οι υπάλληλοι του Κράτους που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, μένουν απλήρωτοι».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών