Ντομπρόβσκις: Η καθυστέρηση στη συμφωνία έχει κόστος για όλους | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ντομπρόβσκις: Η καθυστέρηση στη συμφωνία έχει κόστος για όλους

Δημοσίευση: 3:21 μ.μ. | 16/2/17
ntomprobskis-h-kathysterhsh-sth-symfwnia-exei-kostos-gia-olous

Η καθυστέρηση επίτευξης μιας συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης κοστίζει σε όλους και όχι μόνο στην Ελλάδα, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στο «euro2day»

«Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι χάνεται χρόνος στην επίτευξη συμφωνίας και αυτό κοστίσει σε όλους» δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές του 2015, όταν η χώρα απέφυγε το Grexit.

Χαιρετίζοντας την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων του 2015 και 2016, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει και τους στόχους του 2017 λέγοντας πως τα δημοσιονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί.

Πρόσθεσε δε πως μιας ισχυρή ανάπτυξη εξαρτάται από το αν υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να «ολοκληρώσουν την εφαρμογή όσων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχουν καθυστερήσει»

«Οι φορείς χάραξης πολιτικής βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιλογή αυτή- να εργαστούν σκληρά για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα βασιστεί στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί ή να επιστρέψει η αβεβαιότητα. Νομίζω ότι η επιλογή είναι προφανής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις και πρόσθεσε:

«Οι θεσμοί πρέπει να συζητήσουν τις διαφορές τους στις προβλέψεις και ακολούθως τις αξιολογήσεις για το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή τους στόχους του προγράμματος».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών