Ο Παπαδημούλης φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο το βίντεο με το πάρτι της Χρυσής Αυγής | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ο Παπαδημούλης φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο το βίντεο με το πάρτι της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 1:10 μ.μ. | 15/2/17

Ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ. έστειλε επιστολή στον Αντ. Ταγιάνι, καθώς η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων που εξετάζει την περίπτωση της χρηματοδότησης του ακροδεξιού APF, στο οποίο συμμετέχει η Χ.Α.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, επιστολή στην οποία τονίζει επισυνάπτει το φρικιαστικό βίντεο με τους ύμνους στην Ναζιστική Γερμανία, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν,  στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης της «Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF) στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και την οποία εξετάζει αυτή την περίοδο η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ε.Κ. (AFCO).

Στην επιστολή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνει την εμπλοκή της ναζιστικής οργάνωσης σε βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, εγκλήματα όπως του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα για την οποία ο αρχηγός της Χ.Α. έχει αναλάβει και δημοσίως την πολιτική ευθύνη, καθώς και ότι «τη στιγμή που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει παγώσει τη χρηματοδότησή της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναζητά εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του APF».

Το ντροπιαστικό βίντεο που είδε το φως τη δημοσιότητας χθες στα ελληνικά media, αποκαλύπτει ακόμη μια φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι πρόκειται για αμετανόητους ναζιστές που απειλούν τη δημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάζει τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, αλλά ιδιαιτέρως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του APF Αρτέμης Ματθαιόπουλος, να επιδίδονται σε ρητορική μίσους, αποτίνοντας φόρο τιμής στα ναζιστικά εγκλήματα, χαιρετώντας φασιστικά και τραγουδώντας ύμνους των SS υπό τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών