Περιοδεία Μητσοτάκη στον Πειραιά: Χρειάζεται μία κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Περιοδεία Μητσοτάκη στον Πειραιά: Χρειάζεται μία κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις

Δημοσίευση: 2:26 μ.μ. | 9/2/17
periodeia-mhtsotakh-ston-peiraia-xreiazetai-mia-kyvernhsh-filikh-pros-tis-ependuseis

Στο εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά και το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι δήλωσε για την πορεία των έργων και την ανάγκη, να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση

Το εργοτάξιο του μέτρο στον Πειραιά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τις περιοδείες του με στόχο, όπως λένε στη ΝΔ, να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς για την πορεία του έργου, το οποίο και θα ενώνει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο.

periodeia-mhtsotakh-ston-peiraia-xreiazetai-mia-kyvernhsh-filikh-pros-tis-ependuseis
Στο Σχιστό, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που, όπως του επεσήμαναν, έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου.
Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δις δολάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού.

periodeia-mhtsotakh-ston-peiraia-xreiazetai-mia-kyvernhsh-filikh-pros-tis-ependuseis
Μιλώντας με τους επιχειρηματίες, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει. Όπως είπε, θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.

periodeia-mhtsotakh-ston-peiraia-xreiazetai-mia-kyvernhsh-filikh-pros-tis-ependuseis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την περιοδεία του επισκεπτόμενος την κεντρική αγορά του Κορυδαλλού όπου και έχει επαφές με κατοίκους και επιχειρηματίες.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών