Πετρόπουλος: Όποιος μπαίνει στο ρουθούνι της ΝΔ πρέπει να παρουσιάζεται ως γραφικός... | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πετρόπουλος: Όποιος μπαίνει στο ρουθούνι της ΝΔ πρέπει να παρουσιάζεται ως γραφικός...

Δημοσίευση: 12:48 μ.μ. | 10/2/17
petropoulos-opoios-mpainei-sto-routhouni-ths-nd-prepei-na-parousiazetai-ws-grafikos

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σχετικά με τη δήλωση που φέρεται να έκανε, ότι ελεύθεροι επαγγελματίες τον ευχαρίστησαν για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών. μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm»

«Φαίνεται πως όποιος μπαίνει στο ρουθούνι της ΝΔ, πρέπει τουλάχιστον να παρουσιάζεται γραφικός (...) μου είπαν στη Βουλή ότι οι ασφαλισμένοι βλέπουν εφιάλτες εμένα και τον Κατρούγκαλο, για τις υψηλές εισφορές» είπε ο υφυπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας πάντως πως το 80% των επαγγελματιών δηλώνει το κατώτατο ποσό των 187 ευρώ, αλλά και οι αγρότες πληρώνουν 300 ευρώ λιγότερα από ότι πλήρωναν πέρσι.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι οι υψηλές εισφορές που ίσχυαν είχαν οδηγήσει 750.000 επαγγελματίες να μην μπορούν να πληρώνουν. «Είναι αλήθεια ότι επαγγελματίες έβγαιναν από τα καταστήματα τους και μου έλεγαν ευτυχώς που έγινε αυτή η ρύθμιση για να μπορούμε να πληρώσουμε» τόνισε.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι, από βήματος Βουλής, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία ακραία κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί για πάρα πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν εξαιρετικά υψηλά ποσά. Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το υπουργείο αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να ρυθμιστεί το θέμα.

Πάντως αναρωτήθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε και αυτό το σημείο της ομιλίας του. «Η παραποίηση της είδησης είναι απαράδεκτη συμπεριφορά», είπε ο κ. Πετρόπουλος και τόνισε ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, ενώ ζήτησε να είναι προσεκτικοί όσοι μπαίνουν στο παιχνίδι της δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι -όπως ενημέρωσε και στη Βουλή- επαγγελματίες τού έχουν ζητήσει να εξετάσει τη δυνατότητα όσοι μπορούν να καταβάλλουν υψηλότερες εισφορές για να εξασφαλίσουν και μεγαλύτερη σύνταξη. «Αντί να δουν την ουσία, χλευάζουν εμένα και την αλήθεια» είπε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για την επικείμενη συνάντηση με τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, απάντησε: «Είμαστε πρόθυμοι να δούμε όλα, θεωρώ ότι οι αγρότες δεν έχουν την ενημέρωση που πρέπει να έχουν(...) σήμερα θα αρθούν οι παρεξηγήσεις και οι παρανοήσεις που υπάρχουν. Για παράδειγμα το 90% των αγροτών θα πληρώσουν την κατώτατη συνεισφορά, ενώ πλέον δικαιούνται και την εθνική σύνταξη» δήλωσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και θα σταματήσει η παρανόηση εδώ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών