Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 11:58 μ.μ. | 9/2/17
pshfisthke-to-nomosxedio-toy-ypoyrgeioy-paideias

Με συναινέσεις η ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και το άρθρο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

Το άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Στην ψηφοφορία του άρθρου 29 ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ ψήφισαν «υπέρ». «Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων. Στην ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπήθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παπαχριστόπουλο και απουσίασε ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Όλες οι πτέρυγες της Βουλής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο κ. Γαβρόγλου δεν έκανε δεκτή καμία άσχετη τροπολογία από όσες κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών