Πυρετός επαφών για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πυρετός επαφών για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση

Δημοσίευση: 1:54 μ.μ. | 8/2/17
pyretos-epafwn-gia-na-ksemplokarei-h-aksiologhsh

Τι αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, για τα χρονικά περιθώρια επίτευξης πολιτικής συμφωνίας. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος

Εντατικές επαφές γίνονται στο παρασκήνιο για να ξεμπλοκάρει η δεύτερη αξιολόγηση εν όψει του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες, ότι το θέμα μπορεί να διευθετηθεί πλήρως στη συνεδρίαση αυτή, κοινή είναι η αίσθηση από τους πολιτικούς, για την ανάγκη επίτευξης σημαντικής προόδου, σημειώνει η εφημερίδα, καταγράφοντας τη δήλωση αξιωματούχου της ΕΕ ότι «ο Φεβρουάριος δεν είναι τυπικά, αλλά είναι ρεαλιστικά, ο χρόνος που πρέπει να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία».

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δόση έως τον Ιούλιο για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, αξιωματούχοι της ΕΕ φοβούνται ένα σενάριο παρατεταμένης αβεβαιότητας που θα πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, μετατρέποντας τις προβλέψεις του ΔΝΤ σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Επιπλέον, η σύνοδος του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία πριν από τις γενικές εκλογές στην Ολλανδία, που είναι οι πρώτες σε μία σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη φέτος, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών