Σβίγκου: Δεν έχει προηγούμενο η πολιτική χυδαιότητα της ΝΔ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σβίγκου: Δεν έχει προηγούμενο η πολιτική χυδαιότητα της ΝΔ

Δημοσίευση: 2:58 μ.μ. | 16/2/17
sbigkou-den-exei-prohgoumeno-h-politikh-xydaiothta-ths-nd

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» χαρακτήρισε «έγκλημα» τη στάση της ΝΔ, όπως και τις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Είναι ανεύθυνη πολιτικά και εγκληματική η στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιμένει παρόλο που δεν βρίσκει ευήκοα ώτα ακόμα και στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής δεξιάς, να ζητάει εκλογές και να μη στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι παράλογες απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών και του ΔΝΤ» ανέφερε η Ρ. Σβίγκου.

«Είναι πολιτικά ανεύθυνη και εγκληματική. Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας πολιτικής χυδαιότητας εκ μέρους Ελλήνων βουλευτών, ευρωβουλευτών για μικροπολιτικούς λόγους. Είδαμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, την κ. Μπακογιάννη που ζήτησε ποινικοποίηση της καθυστέρησης και ευρωβουλευτές της ΝΔ που ουσιαστικά ικέτευαν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία με κάθε κόστος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στέκονται απέναντι σε προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση με αλώβητη την κοινωνία. Έχει μια σημασία αυτή τη στιγμή, όλοι να σταθούν στο πλευρό εκείνων που λένε γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς παράλογες απαιτήσεις και χωρίς να γίνουν αποδεκτά μέτρα τα οποία αντιβαίνουν στην ίδια στην ολοκλήρωση του προγράμματος» σημείωσε.

Η Σβίγκου προειδοποίησε πως μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για όλη την Ευρώπη. «Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται στα πραγματικά νούμερα και στα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλησε χθες να δώσει ο κ. Μοσκοβισί, γι’ αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να αγνοηθεί η απόδοση της ελληνικής οικονομίας στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και ως προς την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για όλη τη Ευρώπη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και βλέπουμε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν να παίξουν έναν ρόλο γεφύρωσης των διαφωνιών και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές κατατείνουν στο να βρεθεί σύντομα λύση, η οποία να είναι και κοινωνικά βιώσιμη, αλλά και να προσφέρει προοπτική στην ελληνική οικονομία και να δίνει το σήμα γι αλλαγή σελίδας» τόνισε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις αρχές της και παρατήρησε: «Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα υποχωρήσει από τις αρχές της και χθες ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει λύση, η οποία να έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο στη χώρα, ώστε να συνεχίσει με αυτές τις προοπτικές ανάπτυξης και αλλαγής σελίδας από την προηγούμενη κατάσταση. Είναι σαφές ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ακραίοι κύκλοι των δανειστών, οι οποίοι επιμένουν σε μέτρα, που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις ανάγκες, ούτε με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά ούτε και με τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η στάση είναι ανεύθυνη πολιτικά».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι δεν «βλέπει» εκλογές και υπογράμμισε: «Δεν βλέπω εκλογές και γιατί δεν θα υπάρξει αμφισβήτηση ως προς την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και γιατί αυτό δεν είναι μέσα στις σκέψεις και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και γιατί εκλογές δεν γίνονται επειδή το ζητάει διακαώς, εδώ και έναν χρόνο, η αντιπολίτευση. Εκλογές γίνονται όταν τις θελήσει ο ελληνικός λαός και όταν ολοκληρωθεί η τετραετία. Δεν γίνονται επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην εξουσία και το ζητάει με τέτοιο άκομψο τρόπο»

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών