Σβίγκου: Υποχρεωμένος ο Μητσοτάκης να καταθέσει πόθεν έσχες με τα περιουσιακά της συζύγου του | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σβίγκου: Υποχρεωμένος ο Μητσοτάκης να καταθέσει πόθεν έσχες με τα περιουσιακά της συζύγου του

Δημοσίευση: 6:18 μ.μ. | 8/2/17
sbigkou-ypoxrewmenos-o-mhtsotakhs-na-katathesei-pothen-esxes-me-ta-periousiaka-ths-syzygou-tou

Τη σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, αναφορικά με το ελλιπές πόθεν έσχες του, στηλίτευσε η Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑLPHA

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα τα οποία αυξάνονται, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο. Δηλαδή, από τη μία πλευρά ο κ. Μητσοτάκης, από το 2004 μέχρι το 2015, όφειλε να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του. Ανεξαρτήτως των ετών που τελούσαν σε διάσταση, το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον το 2016, από τη στιγμή δηλαδή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, εντός 90 ημερών ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες, που θα συμπεριελάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. Αυτό ήταν το χθεσινό στοιχείο που βγήκε στην επιφάνεια ύστερα από την ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, και για το οποίο δεν πήραμε καμία απολύτως απάντηση».

Και πρόσθεσε πως «η ΝΔ κάνει τα πάντα τις τελευταίες μέρες για να ρίξει λάσπη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, έχει επιτεθεί στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας τι πρέπει να προβάλει και τι όχι, απειλώντας με εμπάργκο και άλλες τέτοιες αστειότητες. Έχει κάνει τα πάντα, εκτός από το προφανές. Δηλαδή να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, συμπεριλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. Τι πιο αυτονόητο και τι πιο προφανές από κάποιον μάλιστα που δεν είναι ένα απλό πολιτικό πρόσωπο, δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας».

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, απάντησε: «Προσπάθησαν μέσα από αστείες ανακοινώσεις της Ν.Δ. και αστειότητες προεξάρχοντος του κ. Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό αυτό το ταξίδι.

» Νομίζω ότι δόθηκαν απαντήσεις. Προσπάθησαν μέσα και από αστείες ανακοινώσεις της Ν.Δ. αλλά και αστειότητες προεξάρχοντος του κ. Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό αυτό το ταξίδι. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπήρχαν συναντήσεις κι ότι είχαν πάει για διακοπές, μετά ήθελαν αποδείξεις για τις συναντήσεις. Όταν ζητήθηκαν οι απαντήσεις, αυτές δόθηκαν. Και υπήρξαν και δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου και δηλώσεις και από την πλευρά της L’ Oreal και από την πλευρά της Ρότσιλντ, όπου έγινε σαφές και για τις συναντήσεις και για το περιεχόμενο αυτών».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών