Συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης με την Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης με την Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων

Δημοσίευση: 4:14 μ.μ. | 8/2/17
sinantisi-ipourgou-dikeosinis-me-tin-enosi-ellinon-ergatologon

Στο επίκεντρο η απλοποίηση των δικονομικών διαδικασιών

Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης,
Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, «κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η απλοποίηση των δικονομικών διαδικασιών για την επίσπευση της διεξαγωγής των εργατικών δικών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, από την Ένωση προτάθηκε οι δικαστές να μην κάνουν τους υπολογισμούς επί των εργατικών αξιώσεων και διαφορών, οι οποίοι είναι χρονοβόροι και μετακυλούν τον χρόνο δημοσίευσης των δικαστικών αποφάσεων, αλλά το βάρος αυτό να μεταφερθεί στους δικηγόρους των δυο διαδίκων. Οι δικαστές , σύμφωνα με την πρόταση, θα αναλαμβάνουν αυτό το έργο μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν ενστάσεις.

Την ίδια ώρα, προτάθηκε η τροποποίηση της νέας διάταξης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που απαγορεύει στους μάρτυρες να καταθέτουν για το περιεχόμενο και τους όρους των συμβάσεων εργασίας καθώς και να παρέχεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να παρίστανται ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών