Τα «τρελά» αιτήματα των κατοίκων του Κορδελιού για την απομάκρυνση της βόμβας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τα «τρελά» αιτήματα των κατοίκων του Κορδελιού για την απομάκρυνση της βόμβας

Δημοσίευση: 2:10 μ.μ. | 14/2/17

Εξέδρα, μεταφορά καναρινιών, καταφύγια και άλλα περίεργα και αστεία περιστατικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοφανής επιχείρηση για την απομάκρυνση της βόμβας
που βρέθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Στρατός, Αστυνομία, Περιφέρεια, δήμοι, εθελοντές αλλά και οι απλοί κάτοικοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου η επιχείρηση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος καθώς το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα ανήκει στα διοικητικά του όρια.

Το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου πήρε «φωτιά» και οι υπάλληλοι που εργάστηκαν στις τηλεφωνικές γραμμές που λειτούργησαν καθώς και οι διανομείς έντυπου υλικού,  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ενημερώνουν τους κατοίκους για την επιχείρηση.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κατοίκων δεν έλειψαν τα περίεργα και αστεία περιστατικά.

«Ο Δήμος να κάνει καταφύγια προκειμένου να σωθούμε.... Να στήσει ο Δήμος μια εξέδρα σε ένα ψηλό σημείο για να μπορέσουμε να βλέπουμε από ψηλά την έκρηξη», ζήτησαν κάποιοι από τους κατοίκους.

Από την άλλη δημότης αγωνιούσε και ήθελε ο Δήμος να βρει τρόπο να μεταφέρει τις 11 γάτες του, ενώ ένας ζήτησε να μεταφερθούν με όχημα σταθερό του Δήμου 6 με 7 κλουβιά με καναρίνια. Μάλιστα απαίτησε η μεταφορά να γίνει προσεκτικά με σταθερό όχημα ώστε τα καναρίνια να μην ταραχτούν και παρουσιάσουν ....ψυχολογικά προβλήματα!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα αιτήματα αλλά και ερωτήσεις που δέχθηκε ο δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης τηλεφωνικά.

«Το σκυλάκι μου έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν μπορεί τόσες ώρες να κάτσει στο χώρο υποδοχής....δεν του αρέσει να βρίσκεται με πολύ κόσμο....τι να κάνω; Την Κυριακή έχω μια εκδήλωση στα Κοιμητήρια τι θα γίνει; Η καφετερία ... στην πλατεία Ευόσμου... ξέρετε αν θα λειτουργήσει την Κυριακή; Την Κυριακή έχω μια εκδήλωση στα Κοιμητήρια τι θα γίνει;», είναι μερικά από τηλεφωνήματα.

Μάλιστα ένας δημότης διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος για την υποχρεωτική εκκένωση γιατί όπως είπε: «Ποιος θα μου προστατεύσει τα κοσμήματα αξίας 50.000 € που έχω στο σπίτι μου;».

Τελικά όλα πήγαν καλά δεν κινδύνευσε κανείς, οι κάτοικοι συνεργάστηκαν άψογα με τις υπηρεσίες , εκκένωσαν την περιοχή χωρίς προβλήματα και η επιχείρηση ήταν επιτυχημένη.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών