Βερναρδάκης: Δευτερεύον ζήτημα η ποσοτική χαλάρωση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βερναρδάκης: Δευτερεύον ζήτημα η ποσοτική χαλάρωση

Δημοσίευση: 5:47 μ.μ. | 7/2/17
vernardakhs-deytereuon-zhthma-h-posotikh-xalarwsh

Μία δήλωση του υπουργού Επικρατείας προκάλεσε αντιδράσεις, αφού ερχόταν σε αντίστιξη με τη γραμμή περί συνολικής συμφωνίας τώρα και ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση, που έδωσε στη συνέχεια και στο briefing ο Τζανακόπουλος - Για ανεύθυνη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά κάνει λόγο η ΝΔ

Σε διαφορετική λογική από τη γραμμή περί  συνολικής συμφωνίας τώρα και ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση μέσα στο Μάρτιο, κινήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και ετέθη και στο briefing.

"Η ποσοτική χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό", δήλωσε ο κ.Βερναρδάκης στο Real FM.

Για τη δήλωση αυτή ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του briefing και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επέμεινε στη γραμμή περί ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση.

"Η κεντρική επιδίωξηι της κυβέρνησης είναι το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αξιολόγηση, ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εχω την ισχυρή πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε. Να υπάρξουν συγκλήσεις που θα καλύπτουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη", είπε.

Τις δηλώσεις Βερναρδάκη σχολίασε και η ΝΔ με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε, από τον Οκτώβριο του 2016, "απόλυτη ανάγκη" να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι είναι απαραίτητη η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μέχρι τον Μάρτιο 2017, για να μη χαθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές το 2018. Τώρα, ο κ. Βερναρδάκης δηλώνει ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο.

Η συμπεριφορά τους είναι ανεύθυνη και τυχοδιωκτική. Όλοι τώρα συνειδητοποιούν, γιατί, με αυτήν την Κυβέρνηση, η χώρα βυθίζεται καθημερινά και δεν μπορεί να βγει από την κρίση».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών