Υπουργείο Περιβάλλοντος: Κορωνιωτάκης και Μπλάνας θα αντικατασταθούν | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Κορωνιωτάκης και Μπλάνας θα αντικατασταθούν

Δημοσίευση: 1:32 μ.μ. | 10/2/17
ypoyrgeio-perivallontos-korwniwtakhs-kai-mplanas-tha-antikatastathoun

"Η αντικατάσταση του ηγεσίας του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει κανονικά", σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος - Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν τις επιπλέον αποζημιώσεις - Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ο Ιωάννης Μπλάνας, όπως ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του

Τη διαβεβαίωση ότι η αντικατάσταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματισθεί έδιναν σήμερα αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως τόνιζαν οι αντικαταστάτες τους έχουν ήδη επιλεγεί και η διαδικασία θα κλείσει στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση των δύο επικεφαλής της εταιρείας ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο ύστερα από συνάντησή τους με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Μπλάνας σε σημερινή ανακοίνωση κάνει πάντως λόγο για "άδικη και συκοφαντική επίθεση, με απώτερο σκοπό την εξώθησή του στην παραίτηση", επαναλαμβάνει ότι έλαβε την αμοιβή που δικαιούται νομίμως βάσει της σύμβασης που έχει εγκριθεί και καταλήγει με την αναφορά ότι "η συκοφαντική επερώτηση, τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και τα φίλια πυρά δεν με σκιάζουν και δεν θα με οδηγήσουν σε άτακτη και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή μου από τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών