Επιστρέφουν από σήμερα τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επιστρέφουν από σήμερα τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Δημοσίευση: 12:35 μ.μ. | 18/4/17

Τον Μάιο το πρόγραμμα φιλοξενεί την Εβδομάδα Αστρονομίας

Έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι μικρούς και μεγάλους, μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, θα είναι και πάλι από σήμερα, από τις 8 το πρωί έως τις
9:30 το βράδυ, τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που μετατρέπονται σε πρωινά και κρατούν ζωντανές 25 γειτονιές της Αθήνας.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Σύμπραξης για την Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, την πρωτοβουλία έχουν αγκαλιάσει πολίτες της Αθήνας κάθε ηλικίας, καθώς παρέχει τη δυνατότητα σε μικρούς με μεγάλους, να κοινωνικοποιηθούν στο οικείο περιβάλλον των σχολικών μονάδων της γειτονιάς, αποκτώντας μέσω του προγράμματος γνώσεις και εμπειρίες, εξασκώντας το νου και το σώμα και εξελίσσοντας τις δεξιότητές τους.

Τα προγράμματα είναι πολλά και ενδιαφέροντα: μαθήματα pilates , yoga, swing, παραδοσιακών χορών και αεροβικής γυμναστικής, σεμινάρια κοπτικής – ραπτικής και  δημιουργίας λαχανόκηπου για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά ιδιαιτέρως ελκυστικά είναι τα σεμινάρια δημιουργίας κινουμένων σχεδίων, το θεατρικό παιχνίδι, τα εργαστήρια πηλού, τα σεμινάρια σύγχρονου χορού και φωτογραφίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχουν ακόμα θέσεις και πλήθος δράσεων. Για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος ή να καλέσουν στο 210 5277089.

Τον Μάιο, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία φιλοξενεί την Εβδομάδα Αστρονομίας, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες στο φορητό πλανητάριο, να παρατηρήσουν τον ήλιο μέσα απ' το τηλεσκόπιο και να περάσουν ευχάριστο χρόνο στα προαύλια των σχολείων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών