Κικίλιας: Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κικίλιας: Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας

Δημοσίευση: 8:53 μ.μ. | 21/4/17

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την ικανοποίηση που εξέφρασε για λογαριασμό της κυβέρνησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με την ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ για πλεόνασμα το 2016 της τάξης του 3,9%

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα: Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δις μόνο για το 2016. Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλιας, «σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη»

«Με αυτήν την κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς πάντως να δώσει απάντηση στο αν η ΝΔ θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών