Μητσοτάκης σε Ρωσοπόντιο κοσμοναύτη: Μια ιστορική στιγμή του απανταχού ελληνισμού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης σε Ρωσοπόντιο κοσμοναύτη: Μια ιστορική στιγμή του απανταχού ελληνισμού

Δημοσίευση: 12:30 μ.μ. | 20/4/17
Μητσοτάκης σε Ρωσοπόντιο κοσμοναύτη: Μια ιστορική στιγμή του απανταχού ελληνισμού

Tο μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον ομογενή κοσμοναύτη Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο, ενόψει της πέμπτης αποστολής του στο Διάστημα - Τι αναφέρει σε επιστολή του

Επιστολή στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, που είναι ποντιακής καταγωγής αν και γεννήθηκε στη Γεωργία, πρόκειται για πέμπτη φορά να συμμετάσχει σε αποστολή στο διάστημα. Σπούδασε στο Αεροπορικό Ινστιτούτο της Μόσχας και πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στο διάστημα το 2002 ενώ έχει τιμηθεί με σειρά μεταλλείων, ανάμεσα στα οποία το μετάλλιο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το «Βραβείο της Φιλίας» και το «Μετάλλιο Διαστημικής Πτήσης της NASA».

«Το πέμπτο σου ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που ξεκινά σε δύο μέρες, δεν είναι μόνο μια ακόμη προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία αλλά και άλλη μια ιστορική στιγμή του απανταχού Ελληνισμού», αναφέρει στην επιστολή του προς τον κοσμοναύτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα που ως άξιο τέκνο του Πόντου πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και ευχαριστεί τον κ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο για όσα κάνει για την ανθρωπότητα αλλά και για τη χώρα που τον ανέδειξε, τη Ρωσία, και την πατρίδα του, την Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ευχές τόσο στον ομογενή κοσμοναύτη όσο και στον Αμερικανό συνταξιδιώτη του σε αυτή την πτήση, αστροναύτη, Τζακ Φίσερ και σε όλο το πλήρωμα του Σταθμού.

«Σε μια ανήσυχη περίοδο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, η διεθνής συνεργασία, στην οποία εδράζεται η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένα υπόδειγμα καινοτόμου ανάπτυξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και μια χειροπιαστή ελπίδα για το κοινό μας σπίτι, τη Γη και το μέλλον της», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής

«Αγαπητέ Θοδωρή,

Το πέμπτο σου ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που ξεκινά σε δύο μέρες, δεν είναι μόνο μια ακόμη προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία. Αλλά και άλλη μια ιστορική στιγμή του απανταχού Ελληνισμού, που σε παρακολουθεί υπερήφανος και σε καμαρώνει, καθώς καταφέρνει χάρη σε σένα να ξεπεράσει και πάλι τα όρια του πλανήτη μας και να συμμετέχει μαζί σου σε μια από τις πλέον πρωτοποριακές δραστηριότητες της ανθρωπότητας.

Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα, που ως άξιο τέκνο του Πόντου, πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002 κι έκτοτε συνεχίζεις να την τιμάς και να την έχεις στην καρδιά σου, έστω κι αν η ελληνική Πολιτεία δεν σου έδειξε πάντοτε την προσοχή και το ενδιαφέρον, που αξίζει το έργο σου.

Σε ευχαριστούμε ειλικρινά για όσα κάνεις για την ανθρωπότητα, για τη χώρα που σε ανέδειξε, τη Ρωσία, για την ιστορική σου πατρίδα, την Ελλάδα, και για την παραδοσιακή φιλία και συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας.

Σε μια ανήσυχη περίοδο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, η διεθνής συνεργασία, στην οποία εδράζεται η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένα υπόδειγμα καινοτόμου ανάπτυξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και μια χειροπιαστή ελπίδα για το κοινό μας σπίτι, τη Γη και το μέλλον της.

Εύχομαι σε σένα και στον συνταξιδιώτη σου σε αυτήν την πτήση, τον Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ, με τον οποίο φέρετε τα συνθηματικά ονόματα της επιλογής σου "Όλυμπος-1" και "Όλυμπος-2", αλλά και σε όλο το πλήρωμα του Σταθμού, τους συναδέλφους και τις οικογένειές σας, υγεία και κάθε επιτυχία στην αποστολή σας.

Σας περιμένουμε όλους για αποκατάσταση στην Ελλάδα, όπου με χαρά παρακολουθούμε να έρχονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι κοσμοναύτες, με πρωτοπόρο μάλιστα προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη.

Καλή διαστημική πτήση και καλή αντάμωση!».

πηγή φωτογραφίας: sooc, πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών