Π. Ρήγας: Θέλουμε να βγει η χώρα από την επιτροπεία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Π. Ρήγας: Θέλουμε να βγει η χώρα από την επιτροπεία

Δημοσίευση: 2:40 μ.μ. | 18/4/17

«Έχουμε μια πορεία και δεν πρέπει να κάνουμε αποδρομή» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, για την κριτική που ασκείται από στελέχη του κόμματος, σχετικά με τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να κάνεις πολλές επιλογές είναι πλούτος να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» ανέφερε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm». Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολα τα πράγματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια απόφαση από την Κ.Ε. που λέει ότι είμαστε σε αυτή την πορεία και θα μείνουμε σε αυτή».

«Θα κριθούμε στο τέλος του 2018» σημείωσε για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θέλει «να βγει η χώρα από την επιτροπεία».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως πολλές δυνάμεις επιχείρησαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να τηρηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Έχει υπάρξει μια συμφωνία μετά από μεγάλη δική μας επιμονή, η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε μας, κάτι πλέον το οποίο καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης. Πολλοί προσπάθησαν να στρέψουν τη συμφωνία σε άλλη κατεύθυνση, από εκείνα που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015. Δώσαμε μια μάχη για να γίνει πράξη αυτή η συμφωνία, από όλες τις μεριές» είπε.

Αναφερθείς στα παράλογα, όπως είπε, μέτρα του ΔΝΤ, σημείωσε πως «τα μέτρα που ζητούσαν από το Ταμείο δεν θα τα παίρναμε γιατί δεν δικαιολογούταν ούτε από την πορεία της οικονομίας της χώρας». «Το θέμα του χρέους βέβαια έχει τώρα μπει στο τραπέζι. Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι δεν είναι βιώσιμο, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια» επισήμανε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ν.Δ. η οποία, όπως τόνισε, θεωρούσε βιώσιμο το χρέος.

Εκτίμησε ακόμη «ότι δίνεται η δυνατότητα η χώρα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να βγει στις αγορές» και συμπλήρωσε ότι «το 2018 βάσει και των οικονομικών δεδομένων της χώρας θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων μέτρων».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών