Συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά στη Δυτική Ελλάδα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσίευση: 3:03 μ.μ. | 19/4/17

Εντοπίστηκαν περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη

Σε δημοσιοποίηση του απολογισμού των ελέγχων που έγιναν κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου στη Δυτική Ελλάδα, για τον εντοπισμό κροτίδων, προχώρησε η Αστυνομία.


Σκοπός των ελέγχων δεν ήταν μόνο η τήρηση της Νομοθεσίας, αλλά κυρίως η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας, δεκατρία συνολικά  άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της  πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.

Από τους παραπάνω δεκατρείς δράστες, οι οκτώ ήταν ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστημάτων δώρων και πωλούσαν στις επιχειρήσεις τους κροτίδες και παιδικά αθύρματα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, ήταν ιδιώτες που κατείχαν, διέθεταν ή πωλούσαν πυροτεχνικά είδη.

Συνολικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικης Ελλαδας περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κροτίδες.

Αναλυτικότερα :

  • (169.156)κροτίδες,
  • (21.193)παιδικά αθύρματα,
  • (27)βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.
Σημειώνεται ότι, φέτος κατά τη περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τραυματισμοί ή θάνατος από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών