Στη Βουλή νέα δικογραφία για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ και ΑΕ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στη Βουλή νέα δικογραφία για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ και ΑΕ

Δημοσίευση: 3:20 μ.μ. | 19/4/17

Οι εισαγγελείς "σκόνταψαν" στο όνομα του τότε υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και υφυπουργού Ανδρ. Λοβέρδου. Η υπόθεση αφορά χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ και ΑΕ ύψους 6,3 εκατ. ευρώ

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία σχετικά με τη χρηματοδότηση ΜΚΟ και Ανωνύμων Εταιριών από το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η υπόθεση αφορά στην περίοδο 2001- 2003 για τους τότε επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών και 2001-2008 για τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς και για ποσά ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η τακτική Δικαιοσύνη φαίνεται πως "σκόνταψε" στον τότε υπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υφυπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο και έτσι, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έστειλε τη δικογραφία στο Κοινοβούλιο προκειμένου να αποφανθεί γύρω από την εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων.

Ήδη για τα μη πολιτικά πρόσωπα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξει κατά περίσταση για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδαυσμό με τις νόμο περί καταχραστών δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη κατά συρροή και κατ εξακολούθηση. Μεταξύ αυτών και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπυπτξιακής Συνεργαδίας (ΥΔΑΣ) Αλεξ. Ρόντος, ο πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής, Νικ. Μπάζας και ένας υπάλληλος.

Η τελευταία πράξη, αυτή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, βαραίνει τους εκπροσώπους των ΜΚΟ και των ανωνύμων εταιριών, που φέρονται να έλαβαν χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ με την υπογραφή των δύο αξιωματούχων. Πρόκειται για τις εξής:

- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

- Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών , Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ

- Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ

-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ

-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη

Αντωνία Ξυνού

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών