«Ανυπόμονος Λέοντας» στην έρημο της Ιορδανίας με τους Έλληνες κομάντος να διαπρέπουν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Ανυπόμονος Λέοντας» στην έρημο της Ιορδανίας με τους Έλληνες κομάντος να διαπρέπουν

Δημοσίευση: 6:37 μ.μ. | 19/5/17
«Ανυπόμονος Λέοντας» στην έρημο της Ιορδανίας με τους Έλληνες κομάντος να διαπρέπουν

Δείτε τις φωτογραφίες της άσκησης, στην οποία οι σύμμαχοι της περιοχής άφησαν την Τουρκία εκτός

Ολοκληρώθηκε χθες στην Ιορδανία η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion 2017» (Ανυπόμονος Λέων 2017). Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με στελέχη από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, την 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Η άσκηση διήρκησε 18 ολόκληρες μέρες και πραγματοποιήθηκε στο πολύ απαιτητικό περιβάλλον της ερήμου της Ιορδανίας. Στην άσκηση συμμετείχαν 21 χώρες (Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιαπωνία, Κένυα, Κουβέιτ, Λίβανος, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Ιορδανία), υπό τον συντονισμό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ενδιαφέρον είναι πως στην άσκηση συμμετείχαν πολλές χώρες, που είναι σύμμαχοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις ΗΠΑ στην περιοχή και όχι μόνο, αλλά όχι η Τουρκία…

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών