Εκτός κινδύνου τρεις τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό του τρένου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εκτός κινδύνου τρεις τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό του τρένου

Δημοσίευση: 2:05 μ.μ. | 15/5/17

«Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε το πόρισμα έως την Παρασκευή» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Εκτός κινδύνου, σε σταθερή κατάσταση και με καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, νοσηλεύονται στη
Β΄ Χειρουργική Κλινική του Nοσοκομείου Παπανικολάου τρεις τραυματίες, που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πρωί της 14ης Μαΐου 2017, μετά από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο.

Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του Νοσοκομείου πρόκειται για έναν άντρα 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 58 και 41 ετών αντίστοιχα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης αναφέρει ότι οι τραυματίες «συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, η κατάσταση τους είναι σταθερή, διατηρούν καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, καθώς βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και η κατάσταση τους εξελίσσεται ομαλά».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης είπε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Θεσσαλονίκη:

«Κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα είτε στο σιδηρόδρομο είτε στα καράβια ή τα αεροπλάνα, υπάρχει μια συγκυρία πολλών παραγόντων που πρέπει να διερευνηθούν για να ξέρουμε με ακρίβεια τι είναι αυτό που έφταιξε, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην το ξανακάνουμε» δήλωσε.

Ο κ. Πετράκης υποστήριξε πως την Παρασκευή αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής των τριών εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, το οποίο θα δώσει τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε το πόρισμα έως την Παρασκευή, σε τέσσερις μέρες από σήμερα» τόνισε ο κ. Πετράκης, προσθέτοντας πως «πραγματογνώμονα έχει στείλει και η εισαγγελία. Άρα έχουμε και μια αρχή έξω από το σιδηρόδρομο, που ελπίζουμε να βγάλει τα ίδια συμπεράσματα με εμάς».

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει στον τόπο του δυστυχήματος στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής από τα βαγόνια.

«Έχει ήδη ξεκινήσει ο καθαρισμός της γραμμής από τα βαγόνια. Γερανός έχει αρχίσει το έργο της απομάκρυνσης του συρμού που εκτροχιάστηκε. Ταυτόχρονα, θα γίνει η κατεδάφιση του σπιτιού, το οποίο διαπέρασε ο συρμός. Μόλις απομακρυνθούν τα δύο–τρία πρώτα βαγόνια, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής που κόπηκε» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, έως αύριο το βράδυ θα έχουν απομακρυνθεί τα βαγόνια και μέσα σε ένα δεκαήμερο θα έχει αποκατασταθεί στο 100% η σιδηροδρομική γραμμή.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών