Η κόντρα Τσακαλώτου - Παφίλη για τα «κοπλιμέντα» και τα «ένσημα» του εγχώριου κεφαλαίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η κόντρα Τσακαλώτου - Παφίλη για τα «κοπλιμέντα» και τα «ένσημα» του εγχώριου κεφαλαίου

Δημοσίευση: 5:13 μ.μ. | 18/5/17

Κόντρα με ιδεολογικοπολιτικές προεκτάσεις ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον Θανάση Παφίλη, με αφορμή μία αποστροφή του βουλευτή του ΚΚΕ

«Το μεγάλο κεφάλαιο σας δίνει συνεχώς ένσημα» είπε προς το τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Παφίλης στην Ολομέλεια, προκαλώντας την παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Κύριε Παφίλη, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που θα με βοηθήσει στην τοποθέτησή μου, αλλά και στο προσωπικό μου αρχείο όταν βγω στη σύνταξη» είπε αρχικά ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Είπατε ότι το μεγάλο κεφάλαιο μας δίνει συνεχώς ένσημα. Αντιθέτως, τα τελευταία 2 χρόνια το εγχώριο κεφάλαιο έχει πολεμήσει λυσσαλέα την κυβέρνηση», με τον κ. Τσακαλώτο να αναφέρει συγκεκριμένα τον «πόλεμο» που δέχεται η κυβέρνηση από το ΣΕΒ, τους ιδιοκτήτες των καναλιών, τραπεζικούς φορείς κ.ο.κ..

«Δείτε τι έλεγαν τα οικονομικά δελτία της Alpha Bank και οι ανακοινώσεις του ΣΕΒ» τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της χώρας κοπλιμέντα δεν έχουν δώσει σ' εμένα...».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ πήρε το λόγο για να ανταπαντήσει στον υπουργό, περιπαίζοντάς τον για την επίκληση που έκανε στον Λένιν. «Κύριε υπουργέ, επειδή ξέχασα κάτι, όταν φέρατε το 1ο μνημόνιο επικαλεστήκατε το Μαρξ, στο 2ο τον Λένιν... Στο 3ο μην επικαλεστείτε και τον Στάλιν».

Και έκλεισε την απάντησή του, υπογραμμίζοντας σκωπτικά πως «πράγματι να διαβάσουμε τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ…».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών