Κίνα: Μικρή αύξηση των καθαρών πωλήσεων συναλλάγματος τον Απρίλιο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κίνα: Μικρή αύξηση των καθαρών πωλήσεων συναλλάγματος τον Απρίλιο

Δημοσίευση: 4:14 π.μ. | 18/5/17

Οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος από τις κινεζικές τράπεζες αυξήθηκαν ελαφρά τον Απρίλιο, ενώ οι εκροές κεφαλαίων από τη χώρα παρέμειναν περιορισμένες, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εξωτερικού Συναλλάγματος

Οι τράπεζες αγόρασαν συνάλλαγμα ύψους 121 δισ. δολαρίων και πούλησαν συνάλλαγμα 136 δισ. δολαρίων, με τις καθαρές πωλήσεις να ανέρχονται σε 15 δισ. δολάρια.

Το έλλειμμα είναι λίγο αυξημένο σε σχέση με τα 12 δισ. δολάρια του Μαρτίου και τα 10 δισ. δολάρια του Φεβρουαρίου, αλλά χαμηλότερο από τα 19 δισ. δολάρια του Φεβρουαρίου και μειωμένο κατά 37% σε ετήσια βάση.

Η Υπηρεσία Εξωτερικού Συναλλάγματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η ζήτηση και η προσφορά συναλλάγματος ήταν βασικά ισορροπημένες τον Απρίλιο, σημειώνοντας ότι έχει βελτιωθεί η διασυνοριακή ροή κεφαλαίων. Υπήρχαν αυξανόμενες ανησυχίες για εκροές κεφαλαίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, όταν η κινεζική οικονομία αντιμετώπιζε καθοδικές πιέσεις και το γιουάν υποχωρούσε έναντι του δολαρίου.

Το γιουάν ανέκαμψε σταδιακά τους τελευταίους μήνες, καθώς η οικονομία ξεκίνησε πιο σταθερά το 2017, όπως έδειξαν μία σειρά στοιχείων, μεταξύ άλλων για τη βιομηχανική παραγωγή, το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών