Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Θέλουν να δεσμεύσουν το αεροδρόμιο της Ρόδου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Θέλουν να δεσμεύσουν το αεροδρόμιο της Ρόδου

Δημοσίευση: 12:16 π.μ. | 20/5/17
Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Θέλουν να δεσμεύσουν το αεροδρόμιο της Ρόδου

Κανένα φραγμό δεν έχει η προκλητικότητα της Άγκυρας, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας εξέδωσε NAVTEX, «δεσμεύοντας» το Διεθνή Αερολιμένα της Ρόδου για να πραγματοποιηθεί η άσκηση: «ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ» ή «Θαλασσόλυκος», στις 22 Μαΐου

Η κινητοποίηση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Κυριάκου Λουκάκη, ήταν τάχιστη, καθώς έστειλε επιστολή στις χώρες που έχουν κληθεί από τους Τούρκους για να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης, ενημερώνοντάς τες να μην στείλουν εκπροσώπους τους γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».

«Το γεγονός αυτό πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων» υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Λουκάκης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η επιστολή αυτή έφτασε και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Την εν λόγω επιστολή έφεραν στη δημοσιότητα τουρκικά Μέσα, όπως το Milliyet.com.tr και η εφημερίδα YENI SAFAK.

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Θέλουν να δεσμεύσουν το αεροδρόμιο της Ρόδου

«Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μη συμμετέχουν» σημειώνει από την πλευρά της η εφημερίδα YENI SAFAK.

Πρόκειται για ένα γεγονός που θα φτάσει τα όρια τους τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όντας ίσως το αποκορύφωμα από τις NAVTEX που εκδίδει μανιωδώς το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, προσπαθώντας να δεσμεύσει ελληνικές περιοχές.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών