Κώστας Σπαρτινός: «Τελικά σας ενοχλούν περισσότερο τα μέτρα ή τα αντίμετρα;» (βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κώστας Σπαρτινός: «Τελικά σας ενοχλούν περισσότερο τα μέτρα ή τα αντίμετρα;» (βίντεο)

Δημοσίευση: 6:45 μ.μ. | 18/5/17

Δείτε το βίντεο

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, ισχυρίσθηκε
οτι «σε αυτή την Κυβέρνηση δεν έλαχε μόνο ο κλήρος να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία των μνημονίων. Της έλαχε κάτι πολύ βαρύτερο: να τη βγάλει από τη χαβούζα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του πελατειακού κράτους, της πορείας χωρίς μπούσουλα, που ήταν προδιαγεγραμμένο οτι θα την οδηγούσε στα βράχια.»

Συγκεκριμένα, άσκησε έντονη κριτική στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους για έλλειψη σοβαρότητας και πολιτικού αδιεξόδου, υπενθυμίζοντάς τους τις ευθύνες που έχουν για τη δημιουργία πελατειακού κράτους και την ενίσχυση των «τζακιών» της χώρας. Ειδικά για την ΝΔ, κατέκρινε την επικίνδυνη τακτική που εφαρμόζει παρόλη την αποτυχία του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης». Βλέποντας να κλείνει η αξιολόγηση και να δρομολογούνται οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους και την ανάκαμψη, φτάνουν μέχρι και στο σημείο να κάνουν επίπληξη στην Κομισιόν για υποστήριξη των Ελληνικών θέσεων.

Ο Κ. Σπαρτινός αναγνώρισε πολιτική σκοπιμότητα στην επιλογή της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει τα θετικά κοινωνικά μέτρα που αφορούν μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως η μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα, το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», το πρόγραμμα «βρεφονηπιακή φροντίδα», το επίδομα στέγασης, η ενίσχυση επιδόματος παιδιού, η μείωση ΕΝΦΙΑ, η μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, όπως επίσης και μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη, για την οποία τόσο πολύ κόπτεται η αντιπολίτευση, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 1/7/2017, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων από το 29% στο 26% και άλλα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, εκτίμησε οτι τον Αύγουστο του 2018 ο κύκλος της σκληρής επιτροπείας και τον μνημονίων θα κλείσει οριστικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών